Hvordan kjøpe Bitcoins

Bitcoin er en digital, desentralisert valuta som ingen bestemmer over, i motsetning til tradisjonelle valutaer som er styrt av nasjonalbanker.

For å kjøpe bitcoin anbefaler vi at du søker på nettet selv, men ved å følge disse enkle trinnene så kommer du langt med bitcoin.

1. FINN ET BITCOIN UTVEKSLING

En sikker metode er å opprette konto hos www.coinbase.com/ og betaler med kredittkort eller bankoverføring. 

Selv om kursen på én bitcoin per i dag er flere tusen kroner, er det fullt mulig å kjøpe mindre enn 1 bitcoin. Den minste enheten som benyttes er 0,00000001 bitcoin (en «Satoshi»), eller da rundt 1/10 øre. Den minste transaksjonen er drøye 500 slike; altså omtrent 50 øre.

 

2. DU TRENGER EN DIGITAL LOMMEBOK

Etter at du har kjøpt bitcoin (selger også Ethereum) hos Coinbase kan disse overføre til din privat bitcoinwallet adresse  eller for å være 100% sikker på at du ikke mister disse anbefaler vi at man lagrer det i hardware Ledger wallet som LEDGER NANO S.

En Bitcoin-konto består altså av en offentlig adresse og en privat nøkkel. Skal du motta bitcoins, må du gi den offentlige adressen til motparten, og skal du sende bitcoins er du nødt til å signere transaksjonen med den private nøkkelen. Disse nøklene er det svært viktig at du beskytter godt og ikke mister – uten nøkler får du ikke brukt Bitcoins, og om andre får tak i den private nøkkelen, kan de stjele verdiene som er knyttet til den tilhørende offentlige adressen. 

Eksempel på Bitcoin wallet er å opprette konto hos blockchain.info/wallet/#/

 3. BRUKE BITCOIN

Du kan gjøre hva  du vil med bitcoin. enten å handle på nett, trading med andre cryptovaluta eller sende digitalpenger. Alt du trenger er den offentlige bitcoin-adressen til mottakeren , samt beløpet som skal overføres. De fleste apper og tjenester lar deg oppgi dette i dollar eller euro slik at du slipper å forholde deg til alle bitcoin-desimalene.

  

Ser du et slikt merke på et nettsted, betyr det at du kan betale med bitcoin.
 

Eksempel på betalingsøsninger på mobilapper.

bitpay.com/

mycelium.com/

 

 4. TRADING MED ANDRE CRYPTOVALUTA.

poloniex.com

    

bittrex.com

www.kraken.com/

shapeshift.io/#/coins

bleutrade.com/exchange/ETH/BTC

yobit.net/en

bitcoinwisdom.com

  

 

5. BITCOIN ELLER DIGITALPENGER ER FREMTIDEN.

Har du brukt Vipps løsning, kommer du til å elske BITCOIN teknologi! 

Se også youtube  BITCOIN NORGE

 www.youtube.com/channel/UC1PWDIitTpwSdZ35gBkdq3A